Stel cookie voorkeur in

Opvoedingsondersteuning door het CJG

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is dé plek voor vragen over opvoeden, opgroeien, verzorging en gezondheid. Daarnaast ook voor advies, ondersteuning en hulp op maat. Het CJG is er voor ouders, kinderen en jongeren tot 23 jaar. Ook voor vragen tijdens de zwangerschap kunt u bij hen terecht. Daarmee heeft het CJG de taken overgenomen van het Consultatiebureau Ouder & Kind en de jeugdgezondheidszorg van de GGD Rotterdam-Rijnmond.

In het CJG werken jeugdartsen, verpleegkundigen, gezinscoaches, pedagogen en andere hulpverleners met elkaar samen. Er is altijd een CJG bij u in de buurt. Op de website www.cjgrijnmond.nl staan locaties, openingstijden en meer informatie. Bellen kan ook via 010-20 10 110.

CJG op de basisschool

In het basisonderwijs komen u en uw kind een aantal keer in contact met het CJG-Jeugdgezondheidsteam. In groep twee van de basisschool nodigt het CJG u uit voor het gezondheidsonderzoek van uw kind. Na een onderzoek en gesprek met uw kind bespreekt het CJG met u de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Ook in groep zeven is er een gezondheidsonderzoek. Naast de onderzoeken krijgt u in het jaar dat uw kind negen jaar wordt een oproep van het CJG om uw kind te laten vaccineren.