Stel cookie voorkeur in

IJsselcollege vmbo - vwo

Begin 2017 openden we een spikspliternieuwe school waar de ambitie vanaf spat. We noemen het niet voor niets het nieuwe IJsselcollege, want heel veel zaken gaan we op eigentijdse manier aanpakken.

Niet alleen nieuwe stenen en een prachtige nieuwe binnenruimte, maar ook een nieuwe manier om onze leerlingen beter te verbinden met vervolgopleidingen en het bedrijfsleven.

Nieuw is ook dat we de opleidingen vmbo, mavo, havo en vwo in één schoolgebouw huisvesten. Dit geeft enorme voordelen. Om te beginnen kunnen vrienden en vriendinnen samen vanaf de basisschool naar één nieuwe school. Maar er gebeurt natuurlijk veel meer. Waar mogelijk, maken we verbindingen tussen leerlingen, klassen en groepen. Tijdens niveauoverstijgende projecten kunnen de leerlingen van elkaar leren. Binnen kaders valt er veel out of de box te denken. Stimuleert iedereen. Onze docenten staan niet de hele dag te vertellen hoe het moet, maar enthousiasmeren jongeren juist zelf nieuwsgierig te zijn, te gaan onderzoeken en ontdekken.

Samen in één schoolgebouw werkt!

Samen in 1 schoolgebouw, dat is goed voor jongeren. Dat denken we niet zomaar: Nederlandse universiteiten hebben vastgesteld dat het de sociale ontwikkelingen van kinderen positief beinvloedt. Mogelijkheden voor gemeenschappelijk onderwijs verbreedt je horizon, zorgt voor meer maatschappelijk besef, biedt grotere kanden op doorgroei en kan beter inspelen op een persoonlijke aanpak per leerling. Dat is nou precies wat we doen in het nieuwe schoolgebouw!

 

Eerste paal
Foto: Govert Kreuk