Stel cookie voorkeur in

Leerlingen Consumptief schitteren op nieuwjaarsbijeenkomst scholenstichting

10-01-2018

‘We gaan BLICK-waardig de toekomst in’

Het is maandagmorgen negen uur. Leerlingen Consumptief van De Wiekslag beginnen aan een leuke taak. Ze maken alle kleine gerechtjes klaar voor de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting BLICK op onderwijs later die dag. Ze worden daarbij aangestuurd door topkok Naresh Ramdjas, onder andere bekend van het tv-programma MasterChef Holland. Als om vier u ’s middags de receptie begint, vinden hun hapjes gretig aftrek. Hier wordt kwaliteit geserveerd …!

Het jaar 2017 verloopt voor Stichting BLICK op onderwijs nogal turbulent. De stichting haalt een aantal keren de krant. Is onderwerp van debat in de gemeenteraad. Wordt door het gemeentebestuur voor de rechter gedaagd. Het kan niet anders dan dat de bestuurder van de stichting, mevrouw Marjolein Willemsen, daaraan refereert in haar nieuwjaarstoespraak. In de aula van De Wiekslag, de locatie voor praktijkonderwijs binnen de stichting, kun je dan een speld horen vallen. Wie een toespraak vol gram verwacht, komt bedrogen uit. De teneur is positief. Net zo positief als de zeven T-shirts die mevrouw Willemsen uitreikt aan zeven medewerkers die door hun positieve opstelling bewezen hebben écht BLICK-waardig te zijn.

Mooiste kleine gerechtjes

Het is even voor vieren. De eerste gasten druppelen binnen. In de schoolkeuken leggen Naresh Ramdjas en de leerlingen de laatste hand aan de gerechtjes die zij zo gaan serveren. Naresh werkt vaker met jongeren, zegt hij, maar nog niet eerder in deze setting. “Ik vind het heel leuk. Deze leerlingen zijn erg enthousiast. Ik stuur ze dan wel aan, maar zij zijn voornamelijk aan het werk. Ze ervaren hoe leuk het is wanneer je met heel gewone ingrediënten de mooiste kleine gerechtjes klaarmaakt. Voor het oog mooi om te zien en heerlijk van smaak.”

Videoboodschap

Over die verschillende ingrediënten kunnen Robin van Sanders en Faysal Rondei meepraten. Samen met hun docent Consumptief, de heer Theo van Dalen, zijn zij de vorige week naar de Vroegmarkt in Brussel geweest om inkopen te doen. Via een videoboodschap heeft Naresh Ramdjas hun verteld wat ze nodig hebben. Robin: “Die boodschappenlijst was best wel lang.” Faysal: “De Vroegmarkt lijkt wel wat op hangars. Zo groot en zo veel te koop.”

Docent Theo vindt het prachtig om dit met zijn leerlingen te doen. “Ze zien hoe een echte kok bezig is. Ze raken meer betrokken bij hun eigen vak. Om iets moois te presteren, hoef je geen hoge cijfers te halen.”

Met open, frisse blik

BLICK wil graag kwaliteit serveren. Daarom nodigt mevrouw Willemsen iedereen uit om met een open, frisse blik het nieuwe jaar in te gaan. “Onze stichting heeft goud in handen. Wij hebben primair én voortgezet onderwijs binnen onze muren. We bieden een leerlijn aan leerlingen tussen de 4 en 18 jaar. Dat biedt zoveel mogelijkheden. En die willen we in 2018 vooral naar buiten brengen.” Zij roept alle aanwezigen op om echte ambassadeurs te zijn, “in samenwerking met elkaar, schouder aan schouder, met respect voor elkaar en vertrouwen in elkaar. BLICK-waardig de toekomst in."