Stel cookie voorkeur in

Gemeente Krimpen aan den IJssel blij met nieuwbouw Groeiplaneet

22-07-2019

Krimpen aan den IJssel, 22 juli 2019 - Vandaag tekende de wethouder van onderwijs, Arjan Neeleman van de gemeente Krimpen aan den IJssel en Mini Schouten, voorzitter CvB BLICK op onderwijs een overeenkomst waarin de nieuwe koers wordt bepaald voor obs De Groeiplaneet. De Groeiplaneet krijgt een nieuw gebouw op 1 locatie waarin boven- en onderbouw worden samengevoegd. Hiermee wordt een langgekoesterde droom van ouders en besturen gerealiseerd.

Het nieuwe gebouw wordt een Kindcentrum, waarin De Groeiplaneet en kinderopvang samenkomen. De locatie voor dit nieuwbouwproject wordt nog nader bekeken. Met de komst van het nieuwe gebouw komt er een einde aan de twee verouderde gebouwen van obs De Groeiplaneet aan de Berk en de Wielerbaan.

De gemeente Krimpen aan den IJssel en BLICK op onderwijs zijn al geruime tijd in gesprek over de huisvesting van De Groeiplaneet. Na onderzoek bleek dat nieuwbouw een duurzamere oplossing voor de langere termijn oplevert. Met de overeenkomst komt er duidelijkheid voor omwonenden, ouders en leerlingen van De Groeiplaneet. Een lid van de MR sprak enthousiast namens de gehele MR Groeiplaneet: ‘De MR is blij met de steun van het college van B&W en hoopt dat er spoedig meer duidelijkheid komt over de locatie en de planning van het nieuwe gebouw van De Groeiplaneet’.

Obs De Groeiplaneet is een school voor openbaar basisonderwijs en heeft ongeveer 300 leerlingen. De school is ontstaan uit een fusie van obs De Fontein en obs De Paperclip. Beide schoolgebouwen zijn sinds de fusie nog steeds in gebruik. Obs De Groeiplaneet is onderdeel van BLICK op onderwijs, een stichting voor openbaar onderwijs in Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Dagelijks onderwijzen zij ruim 4000 leerlingen.

De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft vernieuwing van onderwijshuisvesting als speerpunt. Deze zomer is dit tot uiting gekomen in een concreet Integraal (onderwijs-) Huisvestingsplan (IHP). Het IHP wordt in september aan de gemeenteraad voorgelegd. Binnen dit plan is plaats voor ontwikkelingen op het terrein van verduurzaming, energietransitie en integrale kindcentra.